söndag 17 januari 2016

Januari

har varit en väldigt lugn månad hittills. Inte mycket har hänt utöver det vanliga. Iallafall inget jag minns i så fall, men så minns jag ju oftast knappt vad jag gjorde dagen innan så ;) Men tror inte att vi gjort så särskilt mycket heller. Och ingen lust att blogga har jag haft heller. Jag har knappt ens läst andras bloggar eller ens kommit ihåg att kolla min egen mail...

Hur som helst, när jag tänker tillbaka på de senaste veckorna så kommer det åtminstone upp några saker att nämna. Som till exempel att min kollega Mattias är pappaledig nu i januari och februari så jag jobbar istället med hans sambo Sandra, som nu kommit tillbaka från sin mammaledighet och vanligtvis jobbar i hemtjänsten annars. Men nu var det ju toppen att få ha henne hos mig i servicegruppen så länge =)

Januari har varit kallt. Svinkallt. Många dagar med temperaturer mellan 14-20 minusgrader. Gillas inte. Och snöat har det gjort. Flera gånger. Och visst är det fint, men... Nä, jag är ingen vintermänniska. Och det är det det har varit nu i januari. Vinter.

Jag och Camilla har börjat spåna på semestern. Var meningen att vi skulle ta oss till Legoland i år, men nu har vi istället börja fundera på om vi ska stanna i Sverige och åka till Stockholm en helg med familjerna istället. Finns mycket att göra i huvudstaden ju =)
Dessutom har vi beställt biljetter till oss och gubbarna för att se Volbeat & Black Sabbath den 9 juli.

Och något mer som "hänt" var att jag vann en utlottning i onsdags på en gratis lunch från ICA Klingan. Så då blev det en portion köttfärslimpa till lunch den dagen, gött dä!

Robin har varit på 2 judoträningar. Eller 1,5 beroende på hur man ser det. Det var en jullovsträning i början av månaden som gick ganska bra, och sen började terminen i tisdags men då gick det mindre bra. Hans utväxt i benet gjorde sig ordentligt påmind i samband med träningen och han fick avbryta. Så nu skippar vi träningen helt fram till hans operation den 28:e. Det är ingen idé. Och någon dans har han inte heller den här terminen då, men det hade vi bestämt redan sen innan då det känns ganska meningslöst att han bara skulle kunnat vara med ett par gånger innan det är dags.
Linus vill inte gå på judo alls den här terminen säger han. För hans del skulle det ha dragit igång igår annars. Jag väntar och ser vad han säger nästa lördag, men jag tror han bestämt sig. Imorgon börjar breakdancen, och den ska han troligtvis fortsätta med iallafall. Vi får väl se vad han säger när det gått ett par gånger. Jag känner på mig att han ska börja "krångla" med sina aktiviteter nu. Han har blivit väldigt bekväm under jullovet när vi mest varit hemma (vilket är vad han ju oftast vill) och dessutom så har ju inte storebror några aktiviteter nu eller kan vara med på hans.
Vi får se.

På onsdag ska jag opereras. Nu ryker den jäkla gallblåsan, och det ska bli så skönt! Lite nervös är jag väl så klart, men ändå inte så farligt ännu. Antingen så har jag inte fattat det, eller så är jag inte särskilt rädd ändå. Det märks väl när det blir dags. Jag känner mig lugn nu iallafall. Jag fokuserar framåt och tänker mest på att allt (förhoppningsvis!) blir bättre sedan.

Så nu blir det lite mer händelserikt då så här i slutet av månaden istället. För annars har det mest varit ingenting tycker jag. Den här helgen har också gått i samma anda. Det har varit "bara vara" sen jag kom hem i fredags typ. Då lade jag mig i sängen redan 19:30 och sen kom jag inte ur den förrän efter 11:30 i lördags... =)

Ja ja... Ny vecka börjar imorgon igen.
Då blir det att ta en tur till vårdcentralen i Vålberg på morgonen för att ta några blodprover (de ska kontrollera blodgrupp mm inför operationen). Sedan har jag tänkt mig att handla och städa litegrann. Och på kvällen blir det en tur till Säffle då för Linus dans och så ska jag passa på att köpa ny mat till Tyson hos veterinären då vi ändå är där. Sen har den dagen också gått...

Nu ska jag vika lite tvätt innan jag går i säng för idag. För det är iallafall något jag gjort massor på senaste, tvättat :P

Natti på er!

2 kommentarer:

  1. Jag är också trött på vintern och kylan.
    Fast just nu är jag trött på det mesta :-/

    Jag skulle vara jättenervös inför en operation men det är ju skönt att du känner dig lugn :-) Och det kommer ju ut nåt bra av det med :-)

    SvaraRadera
  2. Jo, lite nervös är jag ju så klart, en operation är ju ändå en operation även om den är liten. Men jag tror att jag blivit bättre och bättre på att ta saker när de kommer och inte oroa mig för mycket innan. Börjar dock känna av lite att det närmar sig nu.

    SvaraRadera