måndag 28 december 2015

Julhelgen

är sedan några dagar över. Jag hann inte direkt med i år heller. Kanske ännu mindre i år än någonsin. Det kan ha berott på vädret, det har ju typ varit höst ända tills igår när snön kom. Eller så berodde det på något annat. Jul blev det iallafall, trots mina något mindre ansträngningar det här året, och en bra helg var det.

Julaftonen firade vi först hemma hos min mamma med mina föräldrar där vi åt julmaten, och efter Kalle Anka begav vi oss allihop bort till svärföräldrarna och firade resten av dagen där. Marie, Malin och Jonas kom förbi hos mamma på förmiddagen också med klappar till grabbarna =)

Favoritklapparna i år var nog för Robins del en datastol och ett presentkort på iTunes. Och kläder. Han är alltid så tacksam för kläder. Och så var han så klart väldigt nöjd med alla pengar han fick, det var ju det han önskade sig mest i år.
För Linus del var favoriterna Skylanders Superchargers och en väckarklocka i form av en (lego) StormTrooper från StarWars.  Men även han tror jag var väldigt nöjd med allting egentligen.
Båda killarna var så härligt glada när de öppnade sina paket och man såg att det var många fullträffar bland klapparna i år.

Mina fina underbara pojkar på julaftons kväll när vi kommit hem igen efter allt firande.


På juldagen var vi tillbaka till svärföräldrarna och fick julmat. Stannade ett par timmar, men sen var det hem igen och bara hänga i sin egen soffa resten av dagen. Grejade lite hemma, men slappade mest och hade en liten otrevlig molande känning av gallsten hela dagen. Sängen tidigt.

På annandagen tog vi en tur in till stan och Linus fick shoppa sig skylandersgubbar och farkoster till nya spelet för sina pengar. Robin hittade inget han ville ha (och köpte otroligt nog inget annat heller sådär bara för att!!!).
I kvällningen kikade jag, Linus och Peter bort till mamma och lämnade en av pojkarnas gamla tv som hon skulle få till sovrummet och så fick vi fika där. Robin var hemma med en kompis.Det har varit en lugn och skön julhelg. Vi har inte gjort så särskilt mycket faktiskt. Och jag som hade bestämt mig för att inte stressa så mycket för den här julen har faktiskt inte gjort det heller. Litegrann med julklappar och sånt, visst, men ändå inte som förr.

Men trots att det varit just lugnt och skönt, utan så många måsten och borden, så är det ändå skönt när det är över. Jag vet ärligt inte riktigt varför, men jag tycker mindre och mindre om julen. Inte så att jag tycker illa om, absolut inte, men ändå mindre och mindre om... 

Nog om det, nu är det "klart" för den här gången och jag hoppas att ni alla haft en trevlig helg och en god jul =)
1 kommentar:

  1. Inte bara jag och syster som har liknade känslor om julen då. Och vi kan heller inte riktigt sätta fingret på vad det är.

    Men julen och helgen var trevlig i alla fall :)
    Kram på dig <3

    SvaraRadera