måndag 28 oktober 2013

4-årskontroll

av Linus på BVC idag. Och det gick väl bra... Antar jag... Han var normal iaf i alla avseenden, men han ville inte riktigt visa hur duktig han egentligen är på allt möjligt. "Nää, dä vill ja inte!!" var en ständigt återkommande fras under besöket. Och först sa han att han inte tycker om att rita, sen ville han bara göra det. Men en timme senare hade han iallafall gjort det mesta, utom att lyssna på alla ljud i lurarna så det fick vi en ny tid till att göra i november istället.

Man kan ju tycka att det var lite synd att han inte visade sig från sin bästa sida, men sån är han ju, den lille bestämde herren. Och huvudsaken är ju att vi vet hur smart han är egentligen. Och det känns skönt att veta att han följer sin kurva med vikt och längd och att han ser jättebra på båda ögonen. Han har bra balans och allt det där andra som de kollar. Att hoppa på ett ben är egentligen något de har tagit bort från 4-årskontrollen, men Linus fick prova för skojs skull och han kunde även det utan problem.

Dock kan det hända att han är lite färgblind. Jag har märkt på senaste att han ofta säger fel på grön och röd, och det gjorde han nu med. De visade flera pennor för honom och han kallade både ljusgrön och mörkgrön för röd, och röd för grön. När han målade med en mörkare rosa sen sa han även att den var grön. Nu vet man ju inte säkert om han kan ha blandat ihop namnen på dem, men magkänslan säger ändå att han som har sådan koll på det mesta andra borde ha koll på det också...
Vi får väl se i framtiden hur det verkligen ligger till.

Skönt att ha den här kontrollen gjord nu iallafall och få bekräftat att allt är bra med pojken annars.

Älskade, stöniga lillprinsen... =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar