söndag 15 juli 2012

Borta bra, men hemma bäst!

Vi har haft en toppenhelg i Småland, men som de flesta nog tycker så är det alltid skönt att komma hem till sin egen säng igen när man varit borta.

Resan ner och fredagen har jag redan bloggat om, så nu tänkte jag berätta lite om gårdagen och resan hem idag. Imorgon när jag lagt in bilderna (från både min och Peters telefoner) i datorn så kommer nog nåt inlägg med bilder. Jag vill sortera och få med bilder från båda våra "rullar".

Igår besökte vi alltså High Chaparral vilket också var syftet med vår resa. Och vilket ställe! Härlig miljö, massor av upplevelser och en hel del skratt.
Vi såg en Lucky Luke-show, åkte med ett tåg och upplevde ett rån, vaskade guld, åkte karuseller, träffade på Lucky Luke och Bröderna Dalton, åt på Restaurang Diligensen och fikade på Mamma Daltons Café, lekte i ministaden och besökte Onkel Sams sneda hus...
Vi har både sett och upplevt så mycket och de åtta timmar vi spenderade där gick så fort. Det är nästan det enda negativa om man ska säga något; att tiden går så fort när man har roligt.
Det går inte att beskriva hur bra allt var och hur roligt barnen (och vi) hade här. Och vi hade tur med både vädret och att vi slapp långa köer så gott som hela dagen! Perfekt.

När vi kom tillbaka till hotellet på kvällen hade Linus somnat i bilen och fortsatte sova till morgonen. Robin hade lite svårare att koppla av och varva ner, men även han slocknade till slut.

Idag checkade vi ut från hotellet och begav oss till Jönköping för att besöka ett ställe som hette Upptech där barnen skulle få leka med teknik. Det var iallafall vad vi trodde. När vi kom fram visade det sig vara stängt på helgerna under sommarlovet, något vi inte uppfattat i broschyren...
Hur som helst var ju ungarna tvungna att få leka av sig innan den långa bilresan hem tyckte vi så vi hittade ett litet lekland i Huskvarna som vi åkte till istället. Monkey Town hette det och jag tror att barnen hade riktigt kul där med. Och jag också som fick klättra, krypa i rör och åka rutschkana med Linusen. Jag har säkert lyckats framkalla ett och annat nytt blåmärke på min arma kropp och jag kommer garanterat vara lite smått öm och stel här och där imorgon, men jag klagar inte för det var det värt i så fall!

Efter det besökte vi ett köpcenter (A6) och åt mat innan vi styrde kosan hemåt. Ett stopp för kaffe, glass och toabesök blev det vid något café i Mariestad innan vi slutligen var hemma i Grums igen strax före kl 19 ikväll.

Vi har haft en underbar semestertripp, sett oss omkring, umgåtts och bränt lite för mycket pengar ;) Det har varit roligt, trevligt och minnesvärt, men nu är det skönt att vara tillbaka i vardagen igen.

Jag är gott sliten nu.

1 kommentar: