måndag 10 februari 2014

Igår var det tävling

i judo i Lindesberg. Robins sämsta tävling hittills av många anledningar. Det var dåligt planerat och rörigt med gruppindelningarna. Dåligt med åskådarplatser (men vi hade tur och fick väldigt bra). Gemensam uppvärmining 10:30 (som dessutom var för avancerad för många barn, dåligt eftersom Pokaljakten är en nybörjartävling...) och sen fick Robin vänta ända tills efter 14:00 innan det var dags för honom att tävla. Så mycket för den uppvärmingen liksom... Han hann ju bli rätt slö igen efter all väntan innan och var inte alls särskilt taggad. Hela tävlingen tog lång tid, och slutade inte förrän runt 15-tiden istället för beräknade 13-14tiden...
Han förlorade sin första match ganska snabbt.
I sin andra match blev han skallad och fick ont i huvudet (och förlorade) och tänkte först inte fortsätta. Men han genomförde modigt nog tredje matchen också, och där hade han oturen att få motståndaren över sig i ansiktet och fick ännu mer ont =( Och förlorade.

Det var mycket tårar och besvikelse igår. Först på tävlingen där han hade ont och sen kom det ikapp honom igen igår kväll när han krupit i säng. Han kände sig dålig och var varken nöjd eller stolt över sig själv, trots att jag försökte på alla sätt att förklara att alla vi andra är det. Det är tufft att ens vara med i en tävling, och Robin är långt ifrån dålig på sin sport. Hans tränare säger ofta att han är duktig och hon var så stolt igår med över hans kämpaanda.

Idag tror jag att det är bättre igen, men hans självförtroende fick sig tyvärr en törn igår och det gör ont i mammahjärtat. Dock hoppas jag att han förstår ännu mer att han ÄR bra imorgon när tränaren tar upp just det här på träningen. Det var fler från klubben som kände likadant efter tävlingen tydligen, så jättebra att hon tar upp det med dem.


Både jag och gubben är iallafall alltid stolta över grabben hur det än går!


Och så såg vi en kändis också, och trots att man inte är någon kändisfanatiker så kunde jag inte låta bli att leka lite papparazzi och smygfotografera...
Ser ni vem mannen i blå skjorta på läktaren är? =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar