fredag 28 februari 2014

Sammanfattning februari 2014

När februari inleddes åt vi alla i familjen penicillin för streptokocker. Och det blev ytterligare några vab-dagar i början av månaden bl.a på grund av magont hos Robin och en febrig Linus.
Jag och Robin kunde iallafall fira Marie på födelsedagen på rätt dag i år, till skillnad från i fjol när vi också var sjuka och inte fick till det förrän en månad efteråt. (Uppdatering efter dubbelkoll: Det var visst redan TVÅ år sedan vi firade Marie så sent... :-o )

Vädret har varit blandat med både snöstorm och vårväder. Högre temperaturer på ingång och mycket fågelkvitter. Jag har sett blommor som börjat växa, bland annat krokus och påskliljor intill väggen på jobbet. Dagarna har blivit ljusare och längre vilket känns gött.
Årets första mygga uppenbarade sig i arbetsbilen i slutet av månaden. 

På jobbet flyttade vi i slutet av månaden från vår lägenhet  i servicehuset och ner till långvårdens gamla lokaler intill sköterskorna. Resten av hemtjänsten ska också flytta ner, men vår lilla grupp flyttade ner i förväg. Vi får väl se hur allt kommer att bli senare, vi har inte riktigt hunnit installera oss riktigt.
Peter har jobbat övertid ett par nätter under månaden.
Jag tog ett par semesterdagar i samband med sportlovet så att pojkarna också skulle få lite mer ledigt, så de behövde bara vara på fritids/dagis två dagar den veckan.

Melodifestivalens deltävlingar gick varje lördagskväll och jag följde dem i år med.

Robin har tränat dans och judo som vanligt. Till och med varit på några extra torsdagsträningar på judon. Vi har varit på en judotävling (Robins tredje) i Lindesberg och jag har varit på ett möte med judoklubben angående tävlingen de ska arrangera i april.
Såg Per Fritzell från Galenskaparna & After Shave inne på tävlingen.

Vi firade alla hjärtans dag hemma på samma sätt som vi oftast brukar. Vi åt chokladhjärtan och såg en film tillsammans familjen. Myskväll. I år låg den dagen dessutom på en fredag så det blev ungefär som vårt vanliga fredagsmys ;)

Robin tappade två tänder, och fick en tredje lös.

Linus slog i sönder sin iPhone med en hammare...

Vi har börjat så smått att rota och rensa hemma. Vi köpte en stor hylla av Per och Annica för att kunna sortera och få upp grejer från golvet i "rotrummet", och senare fick Linus en ny säng av farmor och farfar så då blev det storrensning där med. 
En vända till tippen med mamma. 
Sålde Linus gamla säng.

Jag och grabbarna hade en heldag tillsammans när jag hade semester där vi först var på en trolleriföreställning i biblioteket och såg trollkarlen Robert'o, sen åkte in till stan och köpte skor och sen gick på McDonalds.

Vinter-OS gick av stapeln i Sotji.

Mamma/mormor fick ett blåöga efter att ha busat med killarna och krockat med Linus. Han klarade sig undan med ett litet rött märke.

Och denna februaris sista dag har vi hälsat på Jessica och hennes flickor.

Nog för att den här månaden är kortare än de andra, men oj så fort den har gått. Jag tycker iof ofta att tiden går fort, men nu har den verkligen skenat iväg! Och jag klagar inte för det, för nu går det ju verkligen åt "rätt håll" på året. Sen kan det gärna få bromsa in lite igen... =)
Imorgon börjar första "vårmånaden" då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar