söndag 6 november 2011

Helgen i 3 delar.

DEL 1
Fredagen bjöd på tjejfest/homeparty hos grannen som precis blivit säljare för Himmelriket. Man kan väl säga att hon hade ett övningsparty med oss som försökskaniner.
Åtta tjejer var vi med grannen själv inräknad och det blev en trevlig kväll som varade mellan kl 19 och ca 23:30 för oss som var sist därifrån.

DEL 2
Slutet av denna dag var dock allt annat än trevlig för min del.
Jag hade haft lite småont i magen tidigare under dagen. Runt 15-tiden så släppte min förstoppning och efter det kändes magen inte helt okej. Runt 17-tiden så kände jag som lite molvärk i mellangärdet, ungefär som att jag skulle få magkatarr eller nåt sånt. Jag tänkte inte mer på det och gick iväg på tjejkvällen som planerat och det gick bra. Runt 23 kände jag att jag började få lite ont i sidan, men jag skulle ju strax ändå hem och lägga mig så det var ändå lugnt tänkte jag.

Väl hemma fick jag mer och mer ont, det gick från bröstbenet, neråt, ut i höger sida och upp på ryggen. Det var obehagligt, men jag orkade ändå somna strax efter klockan 24.
Klockan 4 vaknar jag och har hur ont som helst. Jag kan inte ligga på varken höger eller vänster sida eller på rygg. Jag satt på sängkanten och gungade en stund med armarna runt magen, sedan i sängen med knäna uppdragna under hakan och med armarna runt dem. Jag visste inte om jag skulle gå upp eller ligga kvar. Jag testade till och med att ligga på den stackars magen ifall det skulle funka bara för att jag var så desperat där en sväng.
En brännande, molande värk som jag aldrig varit med om tidigare.
Jag funderade på att gå upp och ringa sjukvårdsrådgivningen, men på något vis så lyckades jag ändå somna om och det blev aldrig av.

Vaknade först runt kanske 8:30, var vaken en liten stund och fortsatte sen att sova till 12. Värken blev bättre för varje gång jag vaknade och när jag gick upp där runt 12-tiden kände jag först knappt något alls.

Jag och Peter åkte bort till svärföräldrarna för att få middag och hämta barnen efter deras övernattning och redan i bilen på vägen dit så kände jag att det började bli lite mer igen. Fast smärtan blev aldrig så stark som den varit under natten.

Jag tvekade länge, men efter påtryckning från både familjemedlemmar och flera vänner så ringde jag ändå rådgivningen runt 15-tiden på eftermiddagen och fick en tid för att komma till Gripens vårdcentral i Karlstad 17:30 samma kväll. Då var smärtan kanske bara 3-4 någonstans på en skala mellan 1-10 till skillnad från nattens 8-9.

På Gripen hittade de inget särskilt fel. Jag blev klämd på både mage och rygg, lyssnad på med stetoskop både fram och bak, jag fick göra olika övningar som vridningar och försöka nå mina tår. Det togs ett urinprov och ett blodprov, som inte visade någon infektion. Och efter bedömning av läkaren så var det iallafall varken gallan eller magkatarr som spökar. Kanske något muskulärt, sa hon. Det tycker jag låter jättekonstigt, men vad vet jag... Hur som helst blev jag hemskickad med rådet att äta alvedon eller panodil 3-4 ggr per dag och stöta till med ipren om det inte hjälper...

På hemvägen i bilen diskuterade jag och Peter lite annat om vad som kan vara fel, och en del vi funderade över handlade om att jag troligtvis ska ha mens snart. För inte förra gången, men gången innan det så hade jag ju också ont i magen på flera olika sätt och även upp i ryggen. Så pass så att jag fick gå hem från jobbet tidigare en dag för att jag inte orkade med. Om det kan ha med något sånt att göra.
MEN det förklarar ändå inte den smärtan jag upplevde under natten till lördagen. Den förblir fan ett mysterium.

Jaha...


DEL 3
Idag är det söndag och jag har fortfarande ont i magen, men molandet i ryggen är iallafall så gott som obefintligt. Nu börjar det faktiskt kännas mer åt mensvärkhållet med en touch av magkatarr... MEN det är kanske en 2:a på den där skalan nu, så det är ändå okej.

Jag och Robin har haft några timmar på tu man hand idag och varit i stan på bio och McDonalds. Han ville i början på veckan att vi skulle åka på en veckas semester (till Hawaii eller så) bara han och jag, men eftersom det är lite svårt att få till så fick det bli så här istället. Huvudsaken var att vi fick lite egen tid tillsammans.


Filmen var bra och mysigt hade vi. Skönt att få ägna lite tid åt bara Robin.

Det var lite häftigt att se filmen i 3D faktiskt. Det var första gången för både mig och Robin och jag är glad att vi faktiskt tog det och testade istället för den vanliga sorten.

Nu ska jag maila min läkare och försöka få en tid för någon form av hälsokontroll...

2 kommentarer:

 1. Du har haft en fullspäckad helg du. Jag vet inte om jag törs se 3D, jag är rädd för att må illa *s*
  Robin ser väldigt nöjd ut :-)

  Hoppas du får reda på vad det är som spökar med ryggen/magen.
  Och bra att du ska boka tid för hälsokontroll :-)

  kramar på dig :-)

  SvaraRadera
 2. Jag tror faktiskt inte att du kommer må illa av 3D. Vet att vi pratade om det för länge sedan och vi var tveksamma båda två, men det var inte alls som jag trodde iallafall. Det var riktigt bra.

  Magen förblir nog ett mysterium, men nu har jag iallafall fått tummen ur för att kanske få reda på vad som spökar med mina ögonlock och mitt dåliga minne till exempel...

  SvaraRadera